"Lobster race" gjennomført i ekte bergensvær

Postet av Puddefjorden Kajakklubb den 22. Aug 2024

Torsdagsracet "Lobster race" gikk av stabelen på Store Lungegårdsvann 22. august med hele 8 båter på startstreken. Med deltagere fra BSI, Fana Kajakklubb, Njørd, Laksevåg og Sunnhordaland kajakk og oselverklubb lå Puddefjorden-padlerne an til å få hard konkurranse.

Løpet var 5750 meter langt, men allerede etter et par hundre meter var det tydelig at Anders Kjepso mente alvor. Han gikk knallhardt ut og siden var det lite å gjøre med ham. Morten Wergeland Hansen fulgte tett på og limte seg fast på bølgen til Anders. Det holdt dessverre ikke lengre enn til første sving, hvor han fikk øye på en flott dame som jogget forbi og mistet bølgen. Litt lengre bak peste Martin seg gradvis fremover mot Morten og klarte med et nødskrik å sikre seg andre plassen på oppløpssiden. Rundt 2 minutter bak pågikk det en kamp mellom Morten Føyen og Jorg Herwanger. Føyen gikk til slutt lei av å ha Jorg på vingen, satte inn et rykk og kom seg i mål nesten 30 sekunder før Jorg. Hartmut kjørte hele løpet solo og kom inn ca 30 sekunder bak Jorg. Hva kunne skjedd om han hadde tatt den andre bølgen til Føyen? Padlemiljøets ferskeste Bergenser, Live, hadde dagens penest dekorerte, men kanskje minst flattvannsorientert fartkost. Hun presset likevel Boosten opp mot sin maksimale flattvannssfart og gikk i mål på 38:18 som vinner av kvinneklassen. Eirik holdt godt tempo gjennom hele løpet, men mistet verdifull tid i svingene grunnet en litt uheldig rorløsning på båten. Løsningen på denne utfordringen er imidlertid identifisert, så Eirik kan bli farlig i senere løp.

Puddefjorden Kajakklubb planlegger å kjøre ukentlige torsdagsrace fremover til Bergen fryser igjen eller synker i havet. Racet er åpen for alle padlefarkoster med padledistansene 5750m (4 runder - racerkajakk / surfski) eller 2875 m (havkajakk, SUP og annet). Bli med å kjemp om hummertroféet du også!


Resultater:

1. Anders: 27:10

2. Martin: 28:57

3. Morten W. H.: 28:59

4. Morten F: 30:53

5. Jorg: 31:19

6. Hartmut: 31:49

7: Live: 38:18

8. Eirik: 38:48



Kommentarer

— Guest