Lobster race #9, 2024-10-17

Postet av Puddefjorden Kajakklubb den 17. Okt 2024

Vi skriver 17. oktober 2024 og 17 grader. Likevel var det bare tre som stilte til dagens race. Etter litt syting og klaging og en lett oppvarming, startet vi friskt i medvind fra Tonningsneset. Anders, tidligere toppadler og fortsatt ung, startet friskt i sin gule maratonbåt på 5 kg. Den er riktignok lekk, så vekten var nok litt høyere. Undertegnede holdt 300 meter, men slapp fort bølgen da fornuften fikk overtaket. Her fulgte Martin, i en god gammel Struer Lancer. Den lager en svær bølge, muligens fordi Martin har gått opp i vekt.

Martin skal delta på surfski Norgescup i Asker på lørdag, så da ble det komfortabelt tempo.

Anders har som mål å komme under 27:00 på Lobster race. Det gikk ikke idag. Visstnok pga vanntemperaturen ifølge ham selv.

Bra spurt på slutten.

Storelungeren og arena for Lobster race. Bra sted. Forøvrig bra å gå på Ulriken også!



Husk jakstart og sesongavslutning 9. november!



🦞Lobster race #7🦞

Postet av Puddefjorden Kajakklubb den 3. Okt 2024

Til denne ukens torsdagsrace fikk vi besøk av selveste formannen i Laksevåg Kajakklubb - Bernhard. Vi trodde han kom for å foreta medaljeutdelingen etter racet, men det viste seg at han andre planer. 

Anders og Martin kunne vanskelig se for seg annet enn seier når de bar den doble surfskien ut pp bryggen. Til sitt store sjokk så de der Bernhard og Lasse gjøre de siste innstillinger på en uforskammet rank og nypolert K2. Her var gode råd dyre! I fartøysklassen med en åre stilte Tanya, Bjarte, Jorg og Morten. Meget godt oppmøte altså!

Fra start var Bernhard og Lasse kjapt ute og fikk seg halvannen båtlengde på Anders og Martin. Etter noen hektiske båtlengder lykkes de imidlertid å liste seg opp på en bølge og ble liggende der gjennom hele første runden. Morten håpet på å få seg en dobbeltbølge fra start, men det lykkes dessverre ikke.

Gjennom løpet var det mye tvilsom navigering i de doble båtene. Martin gjorde blant annet et forsøk på å sende konkurrenten inn i en motorbåt. Dette kunne han spart seg siden Bernhard uten noe hjelp klarte å kjøre K2’en millimeter fra grunnstøting etter en vel optimistisk runding av bøye. Etter dette ble det litt vanskelig å ta K2en seriøst noe som skulle vise seg skjebnesvangert på 2. runde når baksetesjåfør Lasse plutselig rykket til og fikk noen båtlengders avstand på surfskien. Avstanden holdt resten av racet og hummetroféet ble vunnet med 17 sekunders margin. 

K1 løpet ble dessverre ikke så godt dekket denne gangen, men referenten skylder på makspuls, prikker for øynene og blodsmak i kjeften.



🦞Torsdagsrace #3🦞 Double Trouble

Postet av Puddefjorden Kajakklubb den 5. Sep 2024

I et fantastisk sommervær var det 5 september duket for det første torsdagsracet i doble kajakker / surfski. 

På startstreken satt Morten og Eirik i K2. Eiril sin første gang i K2 faktiskt! Ved siden av lå Martin og Anders klar til å  legge inn siste økt før helgens NM i Surfski. Morten og Eirik hadde jevnt stigende fart gjennom løpet etterhvert som de ble stadig mer synkron. 

Martin og Anders kjørte kontrollert inn til ny løyperekord, vel og merke ikke mer enn 5 sekunder fortere enn Anders bestetid i singel.

Martin/Anders: 27:05 (SS2)

Morten/Eirik: 29:53 (K2)